Dick Groot Hulze • augustus 20, 2023

Wat kost een WordPress website laten maken?

Als ondernemer wil je wellicht weten wat het kost een WordPress website te laten maken. Het is belangrijk om te beseffen dat een professionele website essentieel is voor het online succes en de indrukwekkende uitstraling van elk bedrijf dat wil opvallen. Het hebben van een professionele website is van onschatbare waarde voor het aantrekken van klanten en het opbouwen van een online aanwezigheid.

Het laten maken van een WordPress website is een populaire keuze voor bedrijven vanwege de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige aanpassingsmogelijkheden. Maar wat kost het om een website te laten maken en waarom is het belangrijk om de investering te doen?

Welke kosten zijn er voor het maken van een WordPress website?

Welke kosten zijn er voor het maken van een WordPress website studio SH Grafisch Ontwerp Utrecht Bunnik

De kosten voor het laten ontwikkelen van een WordPress-website kunnen variëren, afhankelijk van de doelen en de complexiteit van de website. Het ontwerp, de functionaliteit, het aantal pagina’s en eventuele extra maatwerk zijn daarin belangrijke factoren. Het is daarom belangrijk samen een grondige analyse te maken van de specifieke vereisten en doelstellingen van de website.

Een eenvoudige professionele website (low-code) met enkele pagina’s kan al vanaf €3.000,- worden ontwikkeld, terwijl een uitgebreide website (maatwerk) met aangepaste functies en ontwerp kan oplopen tot €15.000,- of meer. Het is belangrijk om te weten dat de kosten niet alleen bestaan uit de ontwerp en bouwen van de website, maar ook uit andere aspecten zoals de hosting, het onderhoud, het domein en de content.

Waarom een professionele website belangrijk is voor ondernemers

Waarom een professionele website belangrijk is voor ondernemers studio SH Grafisch Ontwerp Utrecht Bunnik

Als ondernemer is het hebben van een website tegenwoordig onmisbaar. Maar niet zomaar een website, een professionele website. Een WordPress website laten maken kan hierbij een slimme keuze zijn. Met een professionele website laat je zowel bestaande als potentiële klanten zien dat je serieus bent en dat je bedrijf er toe doet. Bovendien zorgt een goed uitziende en gebruiksvriendelijke website voor een positieve eerste indruk. Dit kan zorgen voor meer vertrouwen en uiteindelijk meer conversies.

Een slecht ontworpen website met lage kwaliteit inhoud de reputatie van je bedrijf zal schaden en daardoor omzet zult mislopen. Aan andere kant zal een professioneel ontworpen website de geloofwaardigheid van het bedrijf vergroten, wat resulteert in een verbeterde reputatie en een hogere omzet.

De online aanwezigheid en merkreputatie is voor ondernemers van groot belang

De online aanwezigheid en merkreputatie is voor ondernemers van groot belang studio SH Grafisch Ontwerp Utrecht Bunnik

Als ondernemer wil je natuurlijk een sterke online aanwezigheid en een goede merkreputatie opbouwen. Dit is essentieel om nieuwe klanten aan te trekken en je bedrijf te laten groeien. Een van de eerste stappen die je hierbij kunt nemen is het laten maken van een WordPress website. Met een goed ontworpen website kun je je merk op een professionele manier presenteren en klanten aantrekken die anders misschien niet van je bestaan zouden weten. Het hebben van een website is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je bedrijf, maar ook voor het bereiken van klanten die online op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt.

Een website die regelmatig wordt bijgewerkt met kwaliteitsinhoud, kan een volledige online merkreputatie opbouwen en de band met klanten versterken. Door het laten bouwen van een website waarop je eenvoudig nieuwe en aangepaste content kunt toevoegen, kun je moeiteloos nieuwe producten en diensten presenteren of via een blog de ontwikkeling van je dienstverlening delen. Zo houd je nieuwe maar ook bestaande klanten op de hoogte en betrokken, wat van cruciaal belang is voor het opbouwen van een succesvol bedrijf.

Kortom, het investeren in je online aanwezigheid en merkreputatie is een investering die zichzelf dubbel en dwars terugverdient.

WordPress: een populair websiteplatform

WordPress een populair websiteplatform studio SH Grafisch Ontwerp Utrecht Bunnik

WordPress is het populairste Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Het is open-source, gebruiksvriendelijk en biedt talrijke aanpassingsmogelijkheden.

Als ondernemer wil je een website laten maken die meegroeit en tegelijkertijd veilig en gemakkelijk te onderhouden is? Of je nu een kleine blog of een uitgebreide e-commerce site wilt opzetten, WordPress biedt die flexibiliteit en schaalbaarheid om aan al je behoeften te voldoen.

Het begint met een goed gebouwde template door een professionele webdesigner! Hiermee heb je de mogelijkheid om zelf wijzigingen of updates aan te brengen in de online content, SEO-optimalisaties uit te voeren, een professionele blog te starten en nog veel meer. Je hebt volledige controle over de inhoud en kunt het naar eigen wens aanpassen.

Er zijn veel mogelijk met een WordPress website die je als ondernemer helpen. Zoals een betaalmogelijkheden als Stripe of PayPal te integreren, waardoor je online verkoop kan stimuleren. Aanmeldingen voor een nieuwsbrief verzamelen, chatten via een chatbox en nog veel meer.

Vanwege het grote aantal WordPress-gebruikers zijn er al talloze vragen beantwoord en zijn er vaak plugins beschikbaar. Het kan echter lastig zijn om de juiste te kiezen en deze correct in te stellen. Als ondernemer is het daarom verstandig om een professionele webdesigner in te schakelen die dit voor je regelt.

Met WordPress krijg je toegang tot alle noodzakelijke tools en technologieën die je nodig hebt om een succesvolle bedrijfswebsite te maken.

Is het laten maken van een WordPress website de investering waard?

Is het laten maken van een WordPress website de investering waard studio SH Grafisch Ontwerp Utrecht Bunnik

Het laten maken van een WordPress website is een slimme investering voor elke ondernemer die online zichtbaarheid en succes nastreeft. Een professionele website vertegenwoordigt niet alleen de identiteit van de onderneming, maar kan ook een groot verschil maken in hoe klanten de onderneming zien.

Het gebruik van een professionele template die later eenvoudig kan worden aangepast, is een cruciale stap in dit proces. Het zal de ondernemer helpen om snel een website van hoge kwaliteit te creëren zonder zich zorgen te maken over technische details.

Een goed ontwikkelde en professionele website kan voor ondernemers van onschatbare waarde zijn. Het hebben van een kwalitatief hoogwaardige website kan helpen om niet alleen de investering terug te verdienen, maar ook om waardevolle leads te genereren die kunnen leiden tot groei en succes.

Een professioneel WordPress website bespaart je als ondernemer veel tijd die je beter kunt richten op je kernactiviteiten. Het laten maken van een WordPress website is een slimme investering die elke ondernemer serieus zou moeten overwegen.

Tot slot

Een professionele website is onmisbaar voor het succes van ieder bedrijf, ongeacht de omvang of de aard ervan. Het fungeert als de digitale identiteit van het bedrijf en dient als het visitekaartje naar potentiële klanten toe.

Het laten ontwikkelen van een WordPress-website kan een waardevolle investering zijn, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website. Het hebben van een professioneel ontworpen website kan de reputatie van het bedrijf verbeteren en de algehele merkwaarde versterken.

Dus waarom zou je niet investeren in een kwalitatief hoogwaardige website? Het is de moeite waard!