Interactieve PDF

Interactieve gids van wet- en regelgeving voor psycologen

In de complexe wereld van de gezondheidszorg is kennis van wet- en regelgeving cruciaal, en dit vormde de kern van onze opdracht van NIP. Het project resulteerde in een interactieve PDF, waarbij de focus lag op gebruiksgemak en leesbaarheid. Ondanks de complexiteit van de juridische content, ontwikkelden we een vloeiende en intuïtieve navigatiestructuur, ondersteund door doordachte vormgeving. We namen de rol van de gebruiker in gedachten en vanuit het perspectief dat zij een specifieke vraag hadden die kon worden beantwoord binnen deze digitale wegwijzer.

Overzichtelijke Inhoud

Rekening houdend met de behoeften van de gebruiker, werd de inhoudsopgave zorgvuldig geformuleerd, en toonde enkel de hoofdstuknamen. Dit maakt het eenvoudiger om snel de waarschijnlijke locatie van het gewenste antwoord te bepalen.

Na het selecteren van een hoofdstuk, wordt de gebruiker naar een overzicht van paragrafen geleid die naar de gezochte informatie wijzen.

Omvangrijke PDF: 160+ pagina's, afkortingen en 567 interactieve eindnoten

De overgrote meerderheid van de pagina’s bestaat uit tekst, waarbij een overzichtelijke typografie en uitgelichte teksten de lay-out vormen. Daarnaast zijn voetnoten, aangeleverd door de auteurs, getransformeerd in dynamische eindnoten. Deze kunnen eenvoudigweg in de tekst worden aangeklikt, waarna de gebruiker wordt geleid naar de desbetreffende uitleg en vervolgens weer terug kan navigeren.

Leeswijzer
Twee kolommen stramien
LIjst met afkortingen
567 Dynamische Eindnoten
Colofon
Disclaimer