Interactieve PDF

Kader Ruimtelijke Kwaliteit

Als creatieve partner van Future Communication hebben we voor Rijkswaterstaat het Kader Ruimtelijke Kwaliteit vormgegeven in een interactieve PDF. De vloeiende navigatie en heldere presentatie van de content stonden centraal in deze opdracht. Dit project illustreert goed hoe onze studio design en technologie harmonieus kan samenvoegen voor een gebruiksvriendelijk resultaat.

Navigeren met Gemak: Onze Benadering van Content

De content is zodanig ontworpen dat lezers niet per se van begin tot eind hoeven te lezen, hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is. Onze taak was om de gebruiker bij te staan in het efficiënt lokaliseren van de benodigde informatie.

Een belangrijk startpunt hiervoor is de inhoudsopgave, waarin we al visueel onderscheid aanbrengen tussen de verschillende soorten content. Dit geeft niet alleen structuur, maar reflecteert ook de hiërarchie en prioriteiten zoals vastgesteld door de schrijvers (RWS) van het plan.

Focus op vormgeving met fotografie in illustraties

Het belang van projectfoto’s wordt in dit interactieve PDF-ontwerp onderstreept; ze zijn een belangrijke pijler voor het uitdragen van de waarde van het plan. Ze dienen niet alleen ter visuele versterking, maar benadrukken ook de relevantie van de ingesloten informatie. Daarnaast zijn illustraties geïntegreerd die bijdragen aan het visualiseren van verschillende processen. De voorbeeldpagina’s laten zien hoe dit project zowel technisch als creatief tot stand is gekomen.

 • Gestroomlijnde Navigatie in header

  De navigatie in de header van deze interactieve PDF is ontworpen voor naadloze transities tussen de hoofdstukken. Dit specifieke ontwerp brengt niet alleen de relaties tussen de hoofdstukken in beeld maar benadrukt ook de diversiteit van de inhoud.

  Hoofdstukpagina van een interactieve PDF met intro tekst en paragraaf linken.
 • Interactieve Rolhouders Overzicht

  De rolhouders zijn overzichtelijk weergegeven op één pagina, waarbij een simpele klik op de naam meer details over hun functie onthult. De toegevoegde illustratie van de levenscyclus benadrukt op welk moment deze rolhouders betrokken zijn.

 • Projecten nader bekeken

  Op deze bladzijde komen zes uiteenlopende projecten aan bod, elk met hun eigen verhaal. De verscheidenheid aan werk getoond op deze pagina dient als een kijkje in het brede scala aan mogelijkheden.