interactieve pdf

Score met een interactief PDF bestand

Een interactief PDF bestand is een doeltreffende en creatieve manier om als bedrijf of organisatie informatie te delen. Studio S&H maakt ook jouw PDF interactief en geeft hem vorm in huisstijl.

Ons werk
 • Navigatie
 • Formulieren
 • Printbaar
Website laten maken? Professioneel WordPress webdesign

PDF projecten

Een interactief PDF bestand in de praktijk

We hebben voor verschillende klanten een creatieve en interactieve PDF ontworpen en gemaakt

 • Beleidsplan

  Kader Ruimtelijke Kwaliteit

  Als creatieve partner van Future Communication hebben we voor Rijkswaterstaat het Kader Ruimtelijke Kwaliteit vormgegeven in een interactieve PDF. Dit project illustreert goed hoe onze studio design en technologie harmonieus kan samenvoegen voor een gebruiksvriendelijk resultaat.

  • Navigatie en ‘content flow’ voor de doelgroep ontworpen
  • Heldere vormgeving met illustraties
  • Infographics
  Interactief pdf bestand voor RWS
 • Wegwiijzer

  Interactieve gids van wet- en regelgeving

  In de complexe wereld van de gezondheidszorg is kennis van wet- en regelgeving cruciaal, en dit vormde de kern van onze opdracht van NIP. Het project resulteerde in een interactieve PDF, waarbij de focus lag op gebruiksgemak en leesbaarheid. We namen de rol van de gebruiker in gedachten en vanuit het perspectief dat zij een specifieke vraag hadden die kon worden beantwoord binnen deze digitale wegwijzer.

  • Complexiteit van de juridische content helder presenteren
  • Intuïtieve navigatiestructuur
  • Vormgeving in nieuwe huisstijl met aandacht voor de typografie
  Interactief pdf bestand als gids
 • Visie

  Van zorgvisie naar huisvestingsvisie

  In dit ontwerp van een interactieve PDF wordt de visie op huisvesting niet alleen verwoord, maar tot leven gebracht met een dynamische kaart. Deze kaart visualiseert alle projecten, samengebracht in clusters. Het is mogelijk om in te zoomen op specifieke gebieden, wat het inzicht in afzonderlijke projecten versterkt.

  • Dynamische kaart met projecten
  • Pop-ups en buttons voor details
  • Iconen en fotografie
  Interactief pdf bestand met interactieve kaart

Maak indruk met een interactief PDF-document

Je wilt natuurlijk niet dat jouw PDF meteen in de digitale prullenbak verdwijnt. Met een interactief PDF-bestand zorg je ervoor dat jouw boodschap ook echt binnenkomt.

Het grote voordeel van een PDF is dat hij makkelijk te verspreiden is en bijna iedereen hem kan openen. Binnen een interactief PDF-bestand kan de gebruiker bovendien navigeren. Door de content goed in kaart te brengen geef je zo de gebruiker een optimale ervaring. En hij kan ervoor kiezen om bepaalde informatie te tonen of juist te verbergen. Gebruiksvriendelijker kan niet!

Soorten pdf uitingen

Wat voor interactieve pdf bestanden maken we

Je wilt jouw klanten informeren of met ze communiceren. Dan maken wij een passende interactief PDF bestand die dat voor je doet.

 • Educatieve PDF

  Zet interactieve PDF’s in binnen het onderwijs, inclusief links naar aanvullende bronnen, ingebedde video’s, interactieve quizzen en nog veel meer om het leren te verrijken.

 • Brochure

  Creëer een digitale PDF-brochure voor je organisatie met interactieve elementen zoals hyperlinks, video’s en geluidsfragmenten. Het kan zelfs bladerbare pagina’s hebben voor een meer tastbare ervaring.

 • PDF-formulieren

  Maak interactieve PDF-formulieren met invulbare velden, selectievakjes, keuzerondjes, drop-down menu’s en handtekeningvelden om de gebruikservaring te verbeteren.

 • Training- en Opleidingsmateriaal

  Ontwikkel interactieve PDF’s voor opleidingen met vragen, quizzes of examens om de betrokkenheid en het begrip van de studenten te verhogen. Ook links naar aanvullende bronnen of videolessen kunnen nuttig zijn.

 • Workshopmateriaal

  Creëer interactieve PDF-workshopmaterialen, met oefeningen, links naar bronnen of zelfs video-instructies.

 • Interactieve Kaart

  Creëer een interactieve PDF-kaart met pop-ups en eventueel links naar meer informatie over specifieke locaties of bezienswaardigheden. Dit kan de navigatie-ervaring en kennisoverdracht verbeteren.

 • Event Programma

  Voor conferenties of festivals, stel een interactief PDF-programma op met links naar aanvullende informatie over sprekers of acts, plattegronden.

 • Presentaties

  Ontwerp interactieve PDF-presentaties, vergelijkbaar met PowerPoint, met mogelijkheden om te klikken en naar verschillende dia’s of secties te gaan. Inclusief media zoals video’s, animaties en geluidsfragmenten kan de betrokkenheid van het publiek verhogen.

 • Handleiding of Gebruikersgids

  Deze kunnen interactieve elementen bevatten zoals snelkoppelingen naar verschillende secties van de handleiding, pop-ups met aanvullende informatie, en zelfs video-tutorials voor een betere gebruikerservaring.

 • E-books

  Creëer een interactief PDF-e-book met links naar aanvullende bronnen, een interactieve inhoudsopgave, voetnoten en andere hulpmiddelen om het lezen te bevorderen.

 • Beleidsdocumenten

  Deel interactieve PDF’s met je bedrijfsbeleid, inclusief grafieken en links naar meer gedetailleerde informatie of relevante contacten.

 • Digitale Flyer

  Ontwikkel een digitale flyer aangepast aan je campagnebehoeften. Inclusief hyperlinks naar je officiële website en sociale media-knoppen kan zowel informatieverstrekking als bereik vergroten.

 • Interactief Jaarverslag

  Maak het jaarverslag van jouw organisatie interactief door links naar relevante secties of bijlagen op te nemen, of door grafieken en tabellen interactief te maken.

 • Reisgidsen

  Stel interactieve PDF-reisgidsen samen met inzoombare kaarten, links naar aanvullende informatie over bezienswaardigheden en andere interactieve elementen die nuttig zijn voor reizigers.

 • Catalogus

  Ontwerp interactieve PDF-catalogi met links naar productpagina’s op jouw website. Inclusief video’s, foto’s en andere media kan de productpresentatie versterken.

FAQ INTERACTIEF PDF BESTAND

Meest gestelde vragen

 • Wat is een interactief PDF?

  Een interactieve PDF, vaak afgekort als iPDF, is een speciaal type document dat verder gaat dan een standaard PDF. In plaats van alleen platte tekst en afbeeldingen te bevatten, kunnen interactieve PDF’s multimedia-elementen bevatten zoals links, knoppen, formulieren, audio en video. Het zorgt ervoor dat je lezers, klanten of medewerkers een veel dynamischere en boeiendere ervaring krijgen.

  Als je bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie maakt, kun je in een interactieve PDF een ingebouwde video van je product in actie opnemen. Of misschien maak je een rapport en wil je een interactieve grafiek toevoegen die je lezers kunnen aanpassen om verschillende datasets te bekijken.

  Interactieve PDF’s bieden een breed scala aan mogelijkheden om je documenten te verrijken en te personaliseren. En het beste is dat ze op elk apparaat kunnen worden bekeken – op desktops, laptops, tablets en smartphones, waardoor ze een geweldig hulpmiddel zijn voor iedereen die informatie wil delen op een effectieve en boeiende manier.

  Bij ons kun je ervan uitgaan dat jouw iPDF op maat wordt gemaakt om jouw boodschap op de meest effectieve manier over te brengen. Ons team van experts heeft ervaring met het ontwerpen van iPDF’s voor verschillende doeleinden en sectoren, en we werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat we hun visie tot leven brengen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen je communicatie te transformeren met een interactieve PDF.

 • Hoe maak je een PDF interactief?

  Het maken van een interactieve PDF is een complex proces dat expertise en gedetailleerd begrip van design en technologie vereist. Het omvat het integreren van verschillende interactieve elementen zoals hyperlinks, formulieren, knoppen, video’s en nog veel meer om een naadloze en boeiende gebruikerservaring te creëren.

  Hoewel het theoretisch mogelijk is om zelf een interactieve PDF te maken, kan het een tijdrovende en technisch uitdagende taak zijn. Fouten of over het hoofd geziene details kunnen de functionaliteit van je document belemmeren en de beoogde ervaring voor je publiek verstoren.

  Daarom adviseer ik je om de creatie van je interactieve PDF aan ons over te laten. Ons ervaren team van ontwerpers en technici zorgt ervoor dat jouw interactieve PDF zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is, terwijl het voldoet aan jouw specifieke behoeften en doelen. Wij zorgen voor de technische details, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: je bedrijf runnen.

  Of je nu een interactieve catalogus, een informatief rapport of een spannend e-book wilt, wij kunnen je helpen bij het creëren van een interactieve PDF die jouw boodschap op een boeiende en memorabele manier overbrengt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen met jouw interactieve PDF behoeften.

 • Hoe maak ik een PDF toegankelijk?

  Het toegankelijk maken van een PDF kan een ingewikkeld proces zijn dat zowel technische kennis als begrip van ‘toegankelijkheidsprincipes‘ vereist. Het omvat verschillende stappen, zoals het correct taggen van inhoud, het zorgen voor de juiste leesvolgorde, het toevoegen van alternatieve tekst voor afbeeldingen en het optimaliseren voor schermlezers. Dit kan veel tijd en moeite kosten, en er zijn nog steeds kansen om fouten te maken als je niet bekend bent met de details van het proces.

  Bij studio S&H heb ik de expertise en ervaring om dit proces efficiënt en correct uit te voeren. Gespecialiseerd in het ontwerpen van interactieve PDF’s die niet alleen voldoen aan toegankelijkheidsstandaarden, maar ook aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Ik zorg ervoor dat jouw PDF’s toegankelijk zijn voor iedereen en lever een product van hoge kwaliteit dat aan jouw behoeften voldoet. Door mij dit proces te laten beheren, kun je tijd en energie besparen en ben je verzekerd van een professioneel resultaat.

  Wil je er zeker van zijn dat jouw PDF’s toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn? Neem vandaag nog contact met mij op! Ik help je graag verder.